mayo 31, 2009

Saguntum -Sagunto



El divendres passat 29-5-09 vam anar a Sagunt , a vore el Teatre Romà. Vam eixir a les 9:40h del colegi i vam arribar sobre les 10:30h . La meua parella era Gabriela . De primer vam pujar la muntanya a vore el Teatre Romà. Allà dalt ens van explicar tot sobre el Teatre Romà. Tè forma semicircular per a que desde dalt s'escoltara el so que deien els actors. Tenia tres portes . En la del front , eixien els actors que representaven als deu déus. En la porta de la dreta eixien els actors i en la de l'esquerra les actrius. Abans no deixàven passar a les dones perque no se les consideraven persones . Al cap del temps les van deixar entrar però tenien que seure's en la part més alta del teatre .

Els romans es van invetar l'expressió "pareix un corral" perque les dones de dalt no paràven de parlar . En la part més a prop de l'escenari es seuràven els patricis desprès els plebeus . Els esclaus i les dones en la part més alta del teatre . El teatre és simètric, pero té una part més cap a fora en la qual treien a un dels deu déus ,segons es tractava l'història.

Desprès de vore el teatre vam anar a un museu on ens van explicar els tres edificis més importants dels romans . Que són :la basilica,el temple i el panteó . Les cases on vivía la gent s'anomenava domus que vol dir casa.
Els xiquets portàven com una caixeya de metall on posàva un dessitj. Desprès es cumplia .

L'escriptura romana es pareix a la nostra. Escrivien sobre papiro i amb tinta de calamar amb resina .
Nosaltres vam escriure com ells . Va ser un poc difícil.

1 comentario:

O.t. Manary dijo...

Hey there Natalia & Sonia,

Wonderful picture...

I loved it...


O.t.